Het is voorjaar!

Het kan je bijna niet ontgaan. ’s Morgens vroeg als de zon opkomt hoor je een vrolijk gezang. Vooral de koolmezen en de pimpelmezen doen erg hun best. Wij hebben rondom het huis nestkastjes voor ze opgehangen. Ook dit jaar wordt er volop gebruik van gemaakt. Alleen de mezenflat is dit jaar niet bewoond. Er is een stelletje mezen wezen kijken, maar ze konden het niet eens worden over de beste keuze.

Of zouden mezen ook die 1.5 meter willen aanhouden? Dat is niet onverstandig! Onder pimpelmezen heerst dan weliswaar geen Corona, maar er gaat wel een mysterieuze virus ziekte rond waar er veel aan sterven. Het is dan ook zaak om mezen nu niet bij te voeren. Als ze niet bij elkaar in de buurt komen kan het virus zich niet zo makkelijk verspreiden. Gelukkig is het nu broedseizoen, en dan hebben ze wel andere dingen aan het hoofd.

Het is ook helemaal niet nodig om vogels nu bij te voeren. Er is volop voedsel voor ze te vinden. En wij hopen dat onze mezen hun buikje vol eten aan rupsen, en dan het liefst aan de eikenprocessierups. Want onze jacuzzi staat in de schaduw van een stel fraaie eiken. En zeg nu zelf, daar wil je op zo’n prachtige heldere avond toch ongestoord van kunnen blijven genieten?

Het bericht was gepubliceerd op 9 mei 2020.Het was opgeslagen onder:B&B, Huis het Einde.